I Have A Tiger Records 2011 – 2017

I Have A Tiger Records 2011 – 2017


Na 6 spannende jaren houdt het Antwerpse indielabel I Have A Tiger (IHAT) er mee op. In een DIY-geest van gebundelde krachten bracht het label 20 releases uit, waaronder het prestigieuze Dead Man Ray-tribute ‘Copy of 98’. Daarnaast organiseerde het label een reeks label nights in Permeke en Costa, waar zowel lokaal talent, vaste waarden en opkomend talent een plaats kreeg.

Samen sta je sterker. Met dat credo in gedachten startten leden van SimpleSongs, Radio Carver, The LVE (toen nog Lightning Vishwa Experience) en Minguz hun eigen label. Doorheen de jaren bouwde IHAT zo een heel systeem uit van communicatie, digitaal releasen, bandtrajecten, subsdiedossiers, evenementen en distributie. Al snel kwamen er talentvolle bands bij onder hun dak: TMGS, Strange Feathered Friends, I Drove A Tank en recent nog Low Hill.

Op het podium deelden de bands groepsleden, of ze schreven samen een soundtrack bij Alice In Wonderland of een bewerkten de soundtrack van de Rocky-films. Voor een project als het Dead Man Ray-tribute trok het label het nog breder en betrokken ze bands als Flying Horseman, Echo Beatty, Bed Rugs, Pascal Deweze, Blackie & The Oohoos, Marble Sounds …

Met hun eigen releases en projecten haalde het DIY-label airplay en interviews op Radio 1 en Studio Brussel, persaandacht bij alle gevestigde waarden en organiseerden ze avonden die niet gauw vergeten gaan worden. Het is dan ook met pijn in het hart dat we dit bericht aankondigen.

Geld verdienen stond nooit centraal in de statuten van het label. Maar na 6 jaar stapelen de kosten zich op. Door de combinatie van een hoge werkdruk en stijgende kosten zien de leden van het label geen andere optie dan het label op te doeken. Met een dubbel gevoel. Want er is meer dan tristesse.

I Have A Tiger is bijzonder fier op het parcours dat ze aflegden, op de mijlpalen die ze haalden en op de projecten die ze aan dierven gaan en succesvol afronden. Met veel inzet en verenigde krachten lukte dat elke keer opnieuw. Hopelijk kan het label bands inspireren: wees niet bang om zelf het stuur in handen te nemen. Do what you can’t do.

De releases van I Have A Tiger zullen online blijven, de platen met het prachtige IHAT-logo blijven in de rekken liggen, de bands van het label blijven jullie verwennen met nieuwe en verrassende songs.
Het label wil jullie bedanken voor jullie steun en opkomst doorheen de jaren, voor het kopen van onze platen, voor het mooier maken van het straatbeeld met onze totebags, voor het mee uitdragen van de DIY-spirit van I Have A Tiger. Want zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Jullie hebben ons respect en dank  X X X

 

+ There are no comments

Add yours